S-a inundat fosa. Ce s-a intamplat si ce ar trebui sa fac?

Daca vi s-a infundat fosa septica inseamna ca este posibil sa vi se fi spart chiar si o teava de apa la centrala termica si pompa de siguranta (pompa basa) a trimis toata apa in fosa pana ce aceasta s-a inundat. In aceasta situatie trebuie sa aveti o reactie imediata si anume sa chemati imediat vidanjorii care sa se ocupe de golirea rezervoarelor. Asigurati-va ca acestia se ocupa si de apa revarsata in jurul acelei fose, pentru ca de obicei nu o fac, desi operatiunea este la fel de simpla ca vidanjarea. Totul functioneaza conform legii lui Arhimede: un corp imersat in apa este impins de jos in sus cu o forta egala cu greutatea volumului de apa deslocuit; sa zicem ca unul dintre rezervoare s-a ridicat cu aproximativ 40 cm. Ca remediere nu exista alta solutie decat repozitionarea corecta a rezervorului. Aceasta implica scoaterea rezervorului si a pietrisului din drenaj.
Pentru a evita situatiile in care fosa septica vi se inunda din cauza ca porii solului din campul septic s-au infundat, va sfatuiesc sa folositi Enzymatic, un produs care contine o serie de enzime si bacterii care va vor mentine fosa septica intr-o forma buna.
Enzymatic va reduce nivelurile de Cerere Biochimica de Oxigen (CBO) prin descompunerea si conversia contaminantilor. Cercetatori din Australia au facut teste cu Enzymatic de peste douazeci si patru de luni si continua sa comande Enzymatic pentru ca au fost atinse reducerea nivelului de CBO si a solidelor suspendate cu pana la 30-40%. Hartia care certifica acest lucru este scrisa in acest moment, dar exista o perioada de sase luni pana vine comanda.
Exista multi utilizatori de Enzymatic care vor depune marturie ca fosele lor septice, inainte infundate si disfunctionale, au inceput sa opereze eficient in urma folosirii continue a lui Enzymatic. Procesul poate dura oricat, de undeva de la cateva saptamani la cateva luni pentru a-si face simtit efectul. Cred cu adevarat ca daca ar avea loc reconstructia grasimilor aceste sisteme s-ar bloca din nou destul de repede. Exista dovezi in acest sens la cele mai mare utilizator de Enzymatic si anume Ferma de gaini Baldivis, care foloseste acest produs de aproape 5 ani. Tevile lor de scurgere nu au functionat niciodata mai bine, in ciuda cresterii de patru ori a numarului de pasari procesate.
Tineti minte ca, in afara de toaleta, cea mai mare parte a unui sistem sanitar dintr-o casa este ascuns vederii, iar acest lucru va poate determina sa acceptati de la sine ideea ca totul functioneaza adecvat. Tendinta printre cumparatorii de case este sa ignore ceea ce nu este vizibil. Sistemul sanitar este unul dintre fundamentele invizibile pe care se sprijina orice civilizatie. In momentul actual din istoria noastra, acest fundament ar putea fi intr-o stare considerabil mai buna decat e cazul!