Instalarea unui sistem septic

Sistemele septice se instaleaza de obicei in zonele rurale si la cabane sau case de vacanta. Proprietatile din apropierea apelor tind sa fie o provocare mai mare pentru instalarea fosei septice din cauza solului umed. In functie de conditiile de sol, sistemul poate fi mai putin eficient in tratarea apelor menajere uzate si bacteriile daunatoare pot intra in sistemul dumneavoastra. Trebuie neaparat sa fiti in cunostinta de cauza atunci cand instalati o fosa septica. Daca aveti vreo indoiala, sunati un profesionist acreditat.
Veti fi nevoit sa mergeti pana la oficiul municipal local pentru a obtine permisele si indicatiile necesare. Acestea includ marimea adecvata a fosei septice de care aveti nevoie, ea fiind determinata de numarul de persoane din gospodarie. Daca oficiul municipal nu va poate ajuta, masurati dimensiunile proprietatii si apoi intrebati un inspector de locuinte.
Trebuie sa va decideti ce fel de fosa septica doriti. Una din ciment este alegerea cea mai intalnita, dar fosele din plastic devin acum din ce in ce mai populare. Acestea sunt mai usor de manevrat pentru ca au o greutate mai mica si nu se degradeaza in timp la fel de repede ca cimentul. Amplasarea fosei trebuie determinata cat mai exact. Un inspector de la Spatiu Locativ poate determina distanta necesara de la casa, de limitele proprietatii, de sursele de apa, etc. Va fi nevoie si de un pat pentru campul septic. Aici va fi filtrata apa uzata. Marimea lui trebuie sa corespunda marimii acelei fose ecologice. Trebuie sa fie alcatuit si dintr-un sol sau nisip adecvat. Asigurati-va ca nu uitati sa obtineti permisele de constructie necesare sau toate eforturile dumneavoastra vor fi in van.
Odata ce aveti masuratorile, asigurati-va ca inspectorul verifica de doua ori totul inainte de a incepe. El va cere sa faceti un test de percolare. Acest test este efectuat pentru a vedea cat timp ii trebuie apei sa se infiltreze in sol. Rezultatele testului vor determina daca trebuie sa mai adaugati ceva solului pentru a-l pregati pentru instalarea sistemului. Odata ce testul de percolare a fost aprobat, a venit in sfarsit timpul sa sapati.
In afara situatiei in care aveti experienta in a monta fose septice, ar trebui sa angajati un specialist sa vina pe proprietatea dumneavoastra si sa sape groapa pentru fosa septica. Odata ce aceasta a fost terminata, fosa septica este coborata acolo, asigurandu-va ca pamantul este drept si aruncand cateva pietre sau pietris pentru a intari baza. In acelasi timp, ordonati sa fie sapat si patul pentru campul septic dupa indicatiile inspectorului.
Acum trebuie sa amplasati si teava de PVC care va lega sistemul de tevi al casei de fosa ecologica. Verificati ca totate conexiunile sa fie stranse astfel incat sa nu fie scurgeri. Odata ce sistemul este conectat si izolat in totalitate, testati-va munca tragand apa la toaleta pentru a vedea daca exista semne de crapaturi sau scurgeri. In functie de regulile locale, s-ar putea sa fiti nevoiti sa mai faceti o inspectie.

Cand inspectia este gata, adaugati pamant in jurul fosei septice si a tevelor. Lasati trapa deschisa astfel incat sa aveti acces la apa sau pentru intretinere. Odata ce fosa este acoperita, umpleti rezervorul cu apa urmand instructiunile producatorului de la care ati achitionat fosa ecologica. Nu o umpleti prea tare pentru ca s-ar putea sa dea pe afara.